sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Riika int / Riga Int 18-19.3.2017

Riga 18.3.2017
B&S Oksana Vertinska
BOB CACIB Gwendals Coka Cola
BF2 CAC res CACIB Jettyspoof's Gwendals Sapphire
BOS CACIB CAC  new LV Ch Jettyspoof's Gwendals Topaz
EXE 3 Jettyspoof's Too Hot To Hold
BIS 4 breeder Jettyspoof's
BIS1 progeny Gwendlas Coka Cola

White  Oksana Vertinska
BOB CACIB CAC Jettyspoof's Top Model
BOS CACIB CAC New LV Ch  Jettyspoof's Piece Of Cake

Affen Ewa Liljekvist- Borg
BIG 4 BOB CACIB CAC new LV CH Velvet Dandy's Elvira Fattigan

Riga 19.3.2017
B&S Ewa Liljekvit-Borg
BM2 res CACIB Jettyspoof's Gwendals Topaz
BF4 Jettyspoof's Gwendals Sapphire
EXE 2 Jettyspoof's Too Hot To Hold
VG Gwendals Coka Cola

BOB breeder Jettyspoof's
BIS 5 progeny Gwendals Coka Cola

White Ewa Liljekvist-Borg
BOB CACIB Jettyspoof's Piece Of Cake
VG Jettyspoof's Top Model


Affen Jari Laakso
BF2 Velvet Dandy'a Elvira Fattigan


Lähdimme Ninan kanssa Riikaan Latviaan kahteen inttinäyttelyyn Lauran ja Jaanan järkkäämällä bussimatkalla. Mukaan lähti valkoset Allu ja Lollo, muho Ulla ja apina Elli. Kata lensi sinne suoraan Teron ja Cokan kanssa.
Ihana kun oli muutamat tutut mukana samalla reissulla ja oli kiva taas höpötellä. Tosin se ei tainnut kaikki miellyttää vaan olisi pitänyt vaan istua hiljaa ja matkustaa mutta sekös ei meille sovi;)
Matka meni joutuisasti ja kyytiin hypättiin Mäntsälän Juustoportilta pe aamuna klo 8.15. Matka jatkui Keravan kautta Helsinkiin ja josta viikkarilla yli Tallinnaan.
Matka jatkui ja pysähdyimme n 10km päässä koiria pissattamaan. Illan suussa oltiinkin jo perillä Airport ABC hotellilla joka on  mukava pikku hotelli olla koirien kanssa. Koirien ulkoilutus ja sitten syömään. Hotellin ravintolan nuori poika puhui aika huonosti englantia ja koitin sille selittää et tulis noin 10 henkilöä syömään ja et he laittais meille kimppapöydän. Poika siinä vähän tuskaili ja sanoi et ok ja pari kertaa kysyi et complex complex ja mä siihen et juu juu tehdään sellanen 10hlön kompleksi....
Mentiin pöytään ja osa porukasta oli paikalla niin poika alkoi ensin kantaa jotain punasta mehua 7 hengelle ja leipää kans. Me siin ihmeteltiin et ku ei olla mitään tilattu et kai nää sit kuuluu kaikille? No hetken päästä tuli borshkeittoa vaikkei oltu mitään tilattu.... No kysyttiin sit pojalta et miksi hän tuo meille sapuskaa vaikkei olla mitään tilattu ni se poika siihen et juu juu te tilasitte kompleksin??? siis täh .... no siinä mä sitten sanoin et jotain kompleksista se höpötti;) No pyydettiin ruokalistat ja tehtiin tilaus mut alkupalaksi nautittiin se borsh keitto joka oli todella hyvää. Saatiinpahan kunnon naurut :)
Ruoka oli todella hyvää eikä ollut hinnalla pilattu eli alkukeitto, lämmin kanasalaatti ja lasi punaviiniä 11,50€.
Onneksi oli pakkasta ni ei juurikaan tarvinnut koiria puunata vaan pääsimme todella helpolla. Pakattiin koirat bussiin ja mentiin runsaalle aamupalalle. Matka jatkui näyttelyyn ja puolessa välin tajusin et Allun passi jäi hotellin pöydälle... no eihän se bussi enää takas kääntyny. Sain koirat sisään ja Safin Nina tuli paikalle ja lähti taksilla hakemaan passia hotellista. Onneks sekään ei maksanu ku 9e...jos suomessa olisi taksilla ajelu tän hintaista tulis varmaan käytettyä taksipalveluita huomattavasti enemmän.
Elli odottaa arvostelua Ninan sylissä :)

Ekana kehään meni pippurit ja sen jälkeen oli muhot vuorossa. Tuomarina oli kasvattaja tuomari Latviasta Oksana Vertinska. Teron vuoro oli ensimmäisenä ja Tero meidän iloiseksi yllätykseksi voitti urokset saaden sertin ja cacibin. Ulla oli sit heti junnuluokassa mutta se sai pelkän erin ja oli luokassan 3. Ullalla oli taas liian kivaa mun kanssa kehässä eikä se oikein malttanut liikkua .
Seuravaana oli Safin vuoro ja se voittikin luokkansa saaden myös SAn. Valioluokassa meillä oli bonuksena ilmoitettu Coka koska sillä oli myös jälkeläisluokka. Coka voitti valionartut ja sitten vielä oli narttujen 1 Safin jäädessä 2 . Cokalle cacib joka siirtyy Safille ja Safille serti :)

Kasvattaja ja jälkeläisluokat esitetään suoraan isossa kehässä iltapäivällä joten jäimme odottamaan valkoisten arvostelua.
Välissä oli mustat käppänät. Valkoisten vuoro koitti ja Allu kehään ja tuloksena jälleen kerran PU1 serti ja cacib. Sit oli muutama narttu ja Lollon vuoro koitti ja Lollohan se kaarsi nartujen 1 pallille. Ropissa Allu ja Lollo ja Lollo olikin sit ROP Allun jäädessä VSPksi:)
Sitten olikin jo aika juhlia vuoden koiratuloksia ja korkaattiin ihanaa venäläistä kuoharia <3 Kippis

Ellin vuoro oli seuraavana ja tuomarina Ewa Liljekvist-Borg Ruotsista. Ewa on erikoistuomari snautseri-pinseri roduille. Elli oli Rop saaden sertin ja Cacibin.
Lisää juhlittavaa siis. Oli todella hauska päivä ryhmiä odotellessa.

Ryhmässä kasvarit oli ekana vuorossa ja sen arvosteli Trine Gustavsen Norjasta. Kasvattajaluokkia oli ainakin parikymmentä ja me tultiin upeasti 4 .

Heti seuraavana oli jälkeläisluokat ja sen tuomaroi rotutuomarimme Oksana Vertinsa ja tuloksena BIS1 :)

Heti perään oli 2 ryhmä jonne meistä meni Coka, Lollo ja Elli. Muut sai lämmintä kättä mutta Ellipä se kaarsi 4 pallille . Tuomarina oli Ewa Liljekvist-Borg.

Pitkä ja uuvuttava päivä oli takana ja aika lastautua takasin bussiin. Siitä menimme porukalla syömään Lidoon joka on ihan mieletön  maailman suurin hirsitalo. Siellä on varmasti satoja eri vaihtoehtoja joista valita eikä hinta päätä huimaa. Täys tarjottimellinen sapuskaa jälkiruokineen ja juomineen alle 9,20e.Väsyneinä takas hotlalle ja nukkumaan. Onneks pakkanen jatkui ni ei tarttenu laittaa koiria. Kamat bussiin aamupalalle ja näyttelyyn.
Nyt ekana kehään meni muhot  ja tuomarina Ewa Liljekvist-Borg. Tero oli Pu2, Safi pn4 , Ulla eri2, ja Coka EH ???? no ei siinä juurikaan hyvää ollut ...liian pitkä, huonot liikkeet....
Valkosissa Allu oli Rop ja Lollo EH?  Hiukka eri tulokset kun edellisenä päivänä;)
Elli meni kehään Ninan kanssa kun oli päällekkäin käppänöiden kanssa. Tuomarina Jari Laakso suomesta. Koiria oli vaan 2 ja Elli oli Pn2. Täytyy kyllä ihmetellä tuomarin kommentteja Ellistä. Sanoi koiran olevan aivan liian lyhyt ja siksi se nostaa eturaajojaan eikä liiku rodunomaisella liikkeellä? Siis mitä... kannattais varmaan kerrata rotumääritelmää koska Elli on tasan neliö eikä vois paremmat mittasuhteet olla. Etuliike varsinkin on juuri se mitä pitääkin. Apinan tulee nostaa eturaajojaan korkealle liikkeessä mut ne ei sa olla hackneyt... no joo annetaan olla

Isossa kehässä oli taas kasvarit ekana mutta ei sijoitusta. Cokan jälkeläisluokka oli BIS 5 ja tuomarina Massimo Inzoli, Italiasta.

Ei Allulle sijoitusta ryhmässä. Juhlat oli juhlittu ja kamat kasaan ja taas Lidoon syömään.

 Ähkyssä takas hotellille ja nukkumaan.
Kotimatka alkoi aamupalan jälkeen. Bussimatka meni rattoistasti rupatellessa ja Tallinnaan päästyämme käytiin Basilikassa syömässä. Todella hyvät pizzat ja muutkin ruoat. Kiitos seurasta Nina, Marjatta, Marianne ja Crista. 25min aikaa ehtiä satamaan ja Marjatan jalka vihotteli ni päädyimme ottamaan taksin. Pysäytettiin eka mahdollinen ja hypättiin kyytiin , kuski kysy monta teitä on ja sanoi  ettei voi ottaa ku voi saada 400-500e sakkoa....sanottiin et aja vaan maksetaan sakot B terminaaliin mut se ajo kauheeta vauhtia ja sano ei maksa mitään ja ulos. Hetken siin naureskeltiin ja sit tajuttiin et se oli vieny meidän D terminaaliin.... Apua pitää kiertää koko satama alue ja ei muuta ku tossua toisen eteen. Ehdittiin kuitenkin ajoissa bussille.
Siitä sit laivaan ja viime hetken ostokset kotiin tuliaisiksi.
Osa porukasta jäi Hesan satamaan ja siitä Keravan kautta Mäntsälään jossa odotti Ninan auto. Tuula tuli hakemaan Allun ja  me siitä ajettin meille väsyneinä mutta onnellisina onnistuneesta matkasta.
Kiitos kaikille ihanille matkaseuralaisille,

Moletain reissulla tavataan:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti