torstai 8. elokuuta 2019

Pentuja pentuja.... Asiaa myös pentua harkitsevalle

Näillä näkymin kaikilla pippuri pennuilla on jo oma koti odottamassa. Muutoksia tietysti matkan varrella voi vielä tulla sitähän ei koskaan tiedä.


Valkoiset pennut syntyy loppu kuusta ja niistäkin on jo paljon kyselyjä

Haen pennuilleni ensisijaisesti näyttelyistä ja harrastamisesta kiinnostuneita koteja jotka ovat jo perehtyneet kääpiösnautsereihin sekä turkin hoitoon.

Kasvattajana pyrin jalostusvalinnoillani viemään rotua eteenpäin niin terveydellisesti kuin ulkomuodollisestikin. Käytän jalostukseen vain koiria joilla nämä edellytykset koen olevan. En käytä koiria jalostukseen jotka ei miellytä minua niin ulkomuodollisesti, terveytensä puolesta kuin luonteensakin  puolesta. Minulla ei ole kristallipalloa joten odottamattomiakin yllätyksiä voi tulla;)

Varsinkin nartun luonteen merkitys kasvaa olennaisesti kun se astutetaan. Sen täytyy olla tasapainoinen joka ei paineistu asioista taikka tilanteista. Odotusajan nartun käyttäytymisellä on oleellinen merkitys tuleville pennuille. Sekä tietysti synnytyksen jälkeen nartun käyttäytymismalli siirtyy myös pennuille. Rauhallinen, tasapainoinen ja huolehtivainen äitikoira on todella kallisarvoinen jalostuksessa.

Yhdistelmät on kaikki sellaisia että ajattelen tulevaisuutta ja jokainen yhdistelmä on ajateltu tulevaa kasvatusohjelmaani täydentäen. En siis teetä pentuja määrää lisätäkseni vaan tulevaisuutta ajatellen. Näin ollen minulla ei ole kiirettä päästä pennuista eroon enkä voi luvata vastasyntyneistä pennuista kenelle ne myyn. Haluan rauhassa katsoa pentujen kasvúa ja valita siitä koiria jatkoa ajatellen.

Kasvattajana koen olevani etuoikeutettu sadessani seurata pentuja syntymästä aikuisuuteen saakka. Tämä onkin se kasvatuksen suola.

Synnytyksen jälkeen narttu saa rauhassa hoita pentujaan ainakin 3vk jolloin vierailuja ei suvaita. Eikä pennuissa siinä vaiheessa ole juurikaan näkemistä. Ne pääsääntöisesti syö ja nukkuu ja hieman leikkiä tavoitellen ovat valveillä lyhyitä aikoja. Pennuissa oikeastaan on näkemistä vasta 5vk eteenpäin silloin ne leikkii ja viettää jo enemmän aikaa hereillä.

Pennut meiltä lähtiessään on 3x madotettu. Ruokittu laadukkallaa raaka ruoalla VOM og Hundemat pakasteella sekä osittain kuivamuonaa joka tällä hetkellä on ollut Zaaron. T'ämän lisäksi ne saa vaihdellen kermaviiliä, raejuustoa munia ja piimää. Nakerrettavaksi kuivattuja ruhon osia
Pennut sirutetaan n 5vk iässä ja ell käy ne tarkastamassa juuri ennen luovutusta. Pennut on trimmattu yleensä jo 3x jotta ne tottuvat koneeseen ja käsittelyyn.

Pennun kotiutuessa pestynä ja trimmattuna mukana seuraa kattava pentupaketti lukemisineen ja reppu pakattuna . Kasvattajan tuki on lähes aina saatavilla asiassa kun asiassa.  Pennun pentutrimmi n 4kk iässä kuuluu pennun hintaan. Pennun hinta on 1600e sis ALV 24%.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti