keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Ellin synnytys 18.2.2019
Aamulla ruoka maistui vielä oikein hyvin. 11 alkoi poltot ja kovista ponisteluista huolimatta ei vaan pentuja näkynyt. Soitto Askel eläinklinikalle ja sitten lähdettiin. En ollut kovin huolissani koska mitään vuotoja ei ollut. Jos olisi tullut vihreetä taikka verta olisimme lähteneet aiemmin eläinlääkäriin.
Elli ultrattiin ja otettiin verikokeet. Verikokeista huomattiin et kalkki oli alhaalla mutta muuten kaikki kunnssa.

Ultrassa huomattiin  että takimmaisten pentujen pulssi oli jo hieman heikentynyt ja päädymme leikkaukseen jotta kaikki saataisiin pelastettua.
Elli oli kyllä niin reipas. Ell mielestä synnytys ei edennyt koska maha oli niin pinkeenä ettei kohtu supistunut kovista päälle puolin näkyvistä ponnisteluista huolimatta.
'Elli siis leikkauspöydälle ja kohtahan jo mulle tuotiin 5 pontevaa pentua <3

Täytyy kyllä kiittää Askel klinikkaa huikeen hienosta palvelusta. Elli hoidettiin parhaalla mahdollisella tavalla ja pennut oli virkeitä heti leikkauksen jälkeen. Hetken aikaa siinä odottelimme ja sitten Elli tuotiin ja pennut pääsivät tissille. Ihan pienellä ohjauksella kaikki alkoivat imemään. Odottelimme siinä vielä tunnin verran jotta voidan tarkkailla Elliä ja sen leikkuaksesta toipumista. Kaikki meni valtavan hienosti ja kotiin pääsimme lähtemään hieman ennen klo 20. Loppulasku oli todellakin kohtuullinen 889e kaikkinensa.  Klinikalla olimme 4,5 tuntia. Kotiin vielä kipulääkettä ja pakkasin Ellin j pennut autoon ja lähdimme ajamaan kotiin.
Kotitie oli umpijäässä ja niin kun ennakoin en päässyt mäkeä ylös vaan jäin siihen päälle keikkumaan. No siinä kun koitin lähteä mäkeä alas oli auto poikittain tiellä eikä mihinkään päässy. Soitto kotiin ja Pete tuli avuksi. No ei me sitä autoa saatu siitä mihinkään ja kerrankin kävi tuuri ja hiekotus traktori tuli paikalle ja jeesas. Mäki hiekotettiin ja päästiin kotiin...
Elli pesäänsä ja pennut tissille. Kaikki näytti hyvältä. Ellille vielä ruokaa ,vettä ja eikun nukkumaan. Yö meni vähän väliä herätessä ja pentuja vahtiessa.
Pikkuisin tytöistä ei oikein syönyt ja paino tippui reilusti lisäruokinnasta huolimatta, keskiviikko aamuna pentu hiipui pois. On kuulemma ihan tavallista apinoilla? 
Elliltä tulee aika huonosti maitoa ja tällä hetkellä annan 2 pienimmälle hieman Espilac lisämaitoa joka maistuukin pennuille aika hyvin.
Toivottavasti tämä nyt tästä lähtee sujumaan ja kaikki loput 4 selviää. Elli hoita pentuja loistavasti:)
 Sininen poika
 Vihreä poika
 Pinkki tyttö

Valkoinen tyttö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti